ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تحولات اوکراین|آمریکا شروط روسیه برای آتش‌بس را بررسی می‌کند ایالات متحده آمریکا

تحولات اوکراین|آمریکا شروط روسیه برای آتش‌بس را بررسی می‌کند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - استقبال سازمان ملل از توافق روسیه و آمریکا درباره امنیت دریای سیاه، همکاری مسکو و واشنگتن در تدوین سازوکار ممنوعیت حملات به تأسیسات انرژی و مخالفت روسیه با انتقال کنترل نیروگاه زاپروژیا به اوکراین یا هر کشور دیگری، از رویدادهای مهم جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که دولت ایالات متحده تمامی شروط مطرح‌شده از سوی روسیه درباره توقف درگیری‌ها در منطقه دریای سیاه را مورد بررسی قرار می‌دهد.
وی شب گذشته در جمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «ما اکنون در حال بررسی تمامی شروط مورد نظر روسیه هستیم. حدود پنج یا شش شرط وجود دارد و ما همه آن‌ها را با دقت بررسی می‌کنیم.» ترامپ همچنین با اشاره به مذاکرات انجام شده در ریاض، از دستیابی به پیشرفت قابل توجه در گفت‌وگوها خبر داده و گفت: «ما در هر دو جبهه پیشرفت بزرگی داشته‌ایم. باید ببینیم که این روند به کجا می‌رسد. ما گفت‌وگوهای عمیقی با مقامات روسی و اوکراینی داریم و به‌نظر من، این گفت‌وگوها به‌خوبی پیش می‌روند.»
رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به سئوالی درباره توافقات مربوط به دریای سیاه، اظهار داشت که اجرای توافق آتش‌بس در دریای سیاه، از نظر او کم‌اهمیت‌ترین بخش مسائل جاری است. وی همچنین تأکید کرد که کشورهای ثالث نیز در این روند مشارکت فعال دارند. ترامپ ابراز اطمینان کرد که هم مسکو و هم کی‌یف خواهان پایان دادن به درگیری هستند. وی گفت: «فکر می‌کنم روسیه مایل است که این جنگ به پایان برسد، و فکر می‌کنم زلنسکی هم خواهان پایان آن است.»
طبق بیانیه منتشره از سوی کرملین و کاخ سفید، در جریان مذاکرات ریاض، و طرف روسی و آمریکایی توافق کردند که امنیت کشتیرانی را در دریای سیاه تضمین شود، از به‌کارگیری توان نظامی پرهیز شده و از کشتی‌های تجاری استفاده نظامی نشود. آمریکا اعلام کرده ه به حمایت از گفت‌وگوهای میان روسیه و اوکراین برای دستیابی به راه‌حلی صلح‌آمیز ادامه خواهد داد.
در این رابطه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز اعلام کرده که در جریان گفت‌وگوهای هیئت‌های روسی و آمریکایی در ریاض، پیش از هر چیز مسئله امنیت کشتیرانی در منطقه دریای سیاه مورد بحث قرار گرفت.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز یادآور شده که فدراسیون روسیه و ایالات متحده همچنان در چارچوب تماس‌های موجود، به همکاری خود در فضایی سازنده و مثبت ادامه می‌دهند. به گفته وی، در آینده نزدیک، یک بیانیه مشترک دیگر از سوی دو کشور منتشر خواهد شد.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و بیست و هفتمین (1127) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
استقبال سازمان ملل از توافق روسیه و آمریکا در مورد امنیت دریای سیاه
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته اعلام کرد که این نهاد بین‌المللی از توافقات به دست آمده بین روسیه، آمریکا و اوکراین در خصوص تضمین امنیت در منطقه دریای سیاه استقبال می‌کند.
وی در یک نشست خبری گفت: «ما دو بیانیه منتشرشده از سوی کرملین و کاخ سفید را مشاهده کردیم که بدون شک مورد استقبال سازمان ملل قرار خواهد گرفت.»
او همچنین تاکید کرد که سازمان ملل در حال حاضر، هرگونه اظهار نظر درباره نقش احتمالی‌اش در تأمین امنیت کشتیرانی در دریای سیاه را زودهنگام می‌داند و افزود: «در حال حاضر برای ارائه اطلاعات بیشتر، هنوز خیلی زود است.»
توافقات صورت گرفته بین روسیه و آمریکا در مذاکرات ریاض
کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد که در جریان مذاکرات انجام شده در پایتخت عربستان سعودی، فدراسیون روسیه و ایالات متحده توافق کرده‌اند که امنیت کشتیرانی در دریای سیاه تضمین شود، از به‌کارگیری زور خودداری گردد و از استفاده نظامی از کشتی‌های تجاری جلوگیری شود.
در بیانیه منتشرشده در وب‌سایت کاخ سفید آمده است: «ایالات متحده و روسیه به همکاری خود برای دستیابی به صلحی پایدار ادامه خواهند داد و طرف آمریکایی تأکید کرده که به حمایت از گفت‌وگوهای میان روسیه و اوکراین با هدف حل‌وفصل صلح‌آمیز مناقشه ، مطابق با توافقات حاصل‌شده در ریاض، ادامه خواهد داد.
کاخ سفید همچنین اعلام کرد که ایالات متحده و اوکراین در جریان مذاکرات انجام شده در ریاض، بر سر تدوین سازوکاری مشترک برای ممنوعیت حملات به تأسیسات زیربنایی انرژی در خاک روسیه و اوکراین به توافق رسیده‌اند.
در این بیانیه تأکید شده که ایالات متحده «موافقت کرده که به روسیه کمک کند» تا دسترسی خود به بازار جهانی محصولات کشاورزی و کودها را بازگرداند.
گفت‌وگوی وزیر خارجه ترکیه با وزیر خارجه آمریکا درباره اوکراین
به گزارش روزنامه "حریت" به نقل از منابع دیپلماتیک، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه شب گذشته، سه‌شنبه، در جریان مذاکرات خود با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده در واشنگتن، درباره تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس در اوکراین گفت‌وگو کرد.
در این گزارش آمده است: «دو طرف اراده سیاسی خود برای رفع موانع همکاری در حوزه صنایع دفاعی را به‌طور روشن ابراز کردند. همچنین تأکید شد که برای حل مسائل موجود، نشست‌های فنی برگزار خواهد شد. طرفین بر اهمیت تعامل با دولت سوریه نیز تأکید کردند و بر عزم خود برای تثبیت وضعیت در سوریه و مبارزه با تروریسم صحه گذاشتند.»
به گفته منابع آگاه، تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس در اوکراین بطور مفصل مورد بحث قرار گرفت.
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که مارکو روبیو در دیدار با همتای ترکیه‌ای خود، از آنکارا خواسته است که از روند صلح در اوکراین و منطقه قفقاز جنوبی حمایت کند.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «مارکو روبیو امروز با هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و درباره همکاری در موضوعات کلیدی امنیتی و تجاری گفت‌وگو کرد. وی از ترکیه خواست تا از صلح در اوکراین و قفقاز جنوبی حمایت کند.»
روسیه انتقال نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به اوکراین یا کشور دیگر را غیرممکن می‌داند
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین اعلام کرد که فدراسیون روسیه به‌هیچ‌وجه اجازه نخواهد داد که نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا به اوکراین یا هر کشور دیگری منتقل شود یا تحت کنترل مشترک کی‌یف، ایالات متحده یا سازمان‌های بین‌المللی قرار گیرد.
وی در واکنش به گزارش برخی رسانه‌های غربی درباره احتمال واگذاری کنترل نیروگاه زاپروژیا گفت: «جوهر موضع‌گیری روسیه در این خصوص بسیار مختصر است: تحت هیچ شرایطی.»
پیش از این، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده پیشنهاد داده بود که ایالات متحده کنترل عملیاتی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین را بر عهده گیرد و به این ترتیب به بهره‌برداری از آن‌ها کمک کند.
در این رابطه، وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته در بیانیه‌ای تاکید کرد که انتقال نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا یا واگذاری کنترل آن به اوکراین یا هر کشور دیگری، غیرممکن است. در این بیانیه آمده است: «بهره‌برداری مشترک از نیروگاه زاپروژیا با هیچ کشوری قابل قبول نیست و چنین مواردی هیچ‌گاه در عرف بین‌المللی سابقه نداشته است.»
این وزارتخانه تأکید کرده که بازگشت این نیروگاه به ساختار صنعت هسته‌ای روسیه، پیش‌تر تحقق یافته و جامعه بین‌المللی تنها باید این واقعیت را به رسمیت بشناسد.
در ادامه بیانیه یادآوری شده که همکاری نزدیک سازمان‌های اطلاعاتی کشورهای عضو ناتو با اوکراین و توان بالای آن‌ها برای عملیات خرابکارانه، حتی اجازه موقت به نمایندگان این کشورها برای حضور در نیروگاه را غیرممکن می‌سازد.
همچنین وزارت خارجه روسیه تاکید کرده که «ایده مشارکت سازمان‌های بین‌المللی در بهره‌برداری از این نیروگاه نیز غیرواقع‌بینانه است، زیرا هیچ‌یک از این سازمان‌ها نه صلاحیت و نه اختیاری برای چنین اقدامی دارند.»
تاکید وزیر خارجه اتریش بر ضرورت حفظ گفت‌وگو با روسیه درباره اوکراین
بئاته ماینل-رایزینگر، وزیر امور خارجه جدید اتریش از حزب لیبرال این کشور، حفظ قالب‌هایی که در آن‌ها روسیه در روند گفت‌وگوهای مربوط به حل‌وفصل مناقشه اوکراین مشارکت دارد، را بسیار بااهمیت دانست.
وی در مصاحبه با روزنامه اتریشی "دی پرسه" گفت: «بله، من بارها این پیشنهاد را مطرح کرده‌ام که وین آماده است به عنوان محل برگزاری مذاکرات صلح درباره اوکراین عمل کند؛ این موضوع را در اوکراین و همچنین در نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا مطرح کرده‌ام. طبیعتاً ما آماده‌ایم چنین امکانی را فراهم کنیم. افزون بر این، سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) نیز در کشور ما مستقر است، و به‌نظر من، این سازمان باید چند سئوال اساسی از خود بپرسد. از جمله اینکه: چه نقشی می‌خواهد در تأمین صلح در اوکراین ایفا کند؟»
ماینل-رایزینگر در ادامه افزود که الکساندر شالنبرگ، وزیر خارجه پیشین اتریش از حزب مردم، همواره در چارچوب سازمان امنیت و همکاری اروپا بر مشارکت روسیه در مذاکرات تأکید داشت. وی گفت: «این موضوع انتقادهایی را متوجه ما می‌کند، اما من معتقدم که باید قالبی وجود داشته باشد که روسیه نیز در آن مشارکت داشته باشد و فضایی برای گفت‌وگو فراهم شود.»
پوتین: مسئله چرخش نظامیان در منطقه عملیاتی بسیار مهم است
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که موضوع چرخش و جابه‌جایی نیروهای نظامی که از گروه‌های مختلف نیروهای مسلح برای شرکت در عملیات ویژه نظامی اعزام شده‌اند، مسئله‌ای بسیار مهم و حساس است و وزارت دفاع روسیه با دقت بسیار به این موضوع رسیدگی می‌کند.
وی در یک نشست شورای فرهنگ و هنر گفت: «بدون تردید، این موضوع بسیار جدی است و آن را فراموش نکرده‌ایم. این مسئله با در نظر گرفتن شرایطی که در خطوط مقدم جبهه نبرد شکل گرفته، پیگیری می‌شود.»
پوتین افزود که تصمیم‌گیری درباره چرخش نیروهای شرکت‌کننده در عملیات ویژه نظامی برای دفاع از دونباس، بسته به وضعیت میدانی اتخاذ خواهد شد.
رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد که بسیاری از این نیروها به نظامیان حرفه‌ای واقعی تبدیل شده‌اند و اکنون به عنوان واحدهای رزمی کامل، در یگان‌های تهاجمی-هوابرد، پهپادی، توپخانه‌ای و سایر حوزه‌ها فعالیت می‌کنند.
تحولات اوکراین|12 ساعت مذاکرات روسیه و آمریکا درباره آتش‌بستحولات اوکراین| انتظار آمریکا از مذاکرات ریاض چیست؟تحولات اوکراین| آیا حافظین صلح چینی می‌توانند راه‌حل باشند؟ آمادگی فرماندهان غربی برای بررسی طرح اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین
شبکه تلویزیونی کانادایی CBC به نقل از ژنرال استیو بواون، مسئول عملیات داخلی و خارجی نیروهای مسلح کانادا، فاش کرده است که فرماندهان نظامی کشورهای غربی طی روزهای آینده بررسی دقیق طرح اعزام مأموریت حفاظت از صلح به اوکراین را آغاز خواهند کرد.
در این گزارش آمده است: «انتظار می‌رود فرماندهان نظامی غربی این هفته برنامه‌ریزی دقیق برای اجرای یک مأموریت حافظ صلح تحت عنوان "ائتلاف داوطلبان" در اوکراین را آغاز کنند.»
در عین حال، بواون یادآور شد که مشارکت کانادا در چنین مأموریتی دشوار خواهد بود، اما ممکن است اگر نیروهای کانادایی که در حال آموزش نظامیان اوکراینی هستند، برای عملیات نظامی سازماندهی مجدد شوند. وی همچنین اشاره کرد که هفته گذشته در لندن نشستی مقدماتی با حضور فرماندهان ارشد نظامی از 28 کشور برگزار شد که آمادگی خود را برای مشارکت در نیروهای حافظ صلح در صورت برقراری آتش‌بس اعلام کرده‌اند.
روزنامه "تایمز" در اواسط مارس گزارش داده بود که متحدان اوکراین قصد دارند بیش از 10 هزار نیروی حافظ صلح به خاک این کشور اعزام کنند. منابع بلندپایه در دولت بریتانیا نیز اعلام کردند که کر استارمر، نخست‌وزیر این کشور، حمایت تعداد قابل توجهی از کشورهایی را که آمادگی اعزام نیروهای زمینی دارند، جلب کرده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1385648/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران از آمریکا رسما شکایت کرد

رونق تولید آیفون در هند؛ افزایش دو برابری در سال جاری

صنعا هدف تجاوز جدید آمریکا قرار گرفت

ترامپ: به سرمایه گذاری یک تریلیون دلاری عربستان در آمریکا نزدیک هستیم

نبرد قدرت‌های جهانی بر سر هوش مصنوعی؛ تفاوت رویکرد آمریکا و اروپا

کشف غول قاچاق و پولشویی؛ بیش از 2 هزار میلیارد تومان تخلف اقتصادی

پیام مهم رهبر مقاومت افغانستان در آستانه یک عید؛ احمد مسعود چه گفت؟

پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند بدون فرود در آسمان بمانند؟

تشدید رسوایی در سیگنال

ابراز تمایل ترامپ برای رقابت با اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

ترامپ به دنبال سرمایه گذاری 1000 میلیارد دلاری عربستان در آمریکا

اقتصاد ایران در بن‌بست دولتی‌گرایی؛ راه نجات کجاست؟

4 راهبرد مهم از بیانات رهبر انقلاب در نماز عید فطر

به رسمیت شناختن حجاب اسلامی یکی از شروط عجیب و غریب حسن عباسی برای مذاکره با آمریکا

ایروانی: به هرگونه اقدام تجاوزکارانه‌ای قاطعانه پاسخ می‌دهیم

در پی تهدیدهای ترامپ؛ ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد

تجاوز مجدد آمریکا به صعده یمن

جنجال بر سر احتمال ریاست جمهوری ترامپ برای دور سوم؛ کنگره و واکنش‌ها به تعرفه‌های جدید

ایران: به هرگونه اقدام تجاوزکارانه آمریکا و اسرائیل سریعا و قاطعانه پاسخ می‌دهیم

6 فرصت و دلیل که نشان می‌دهند توافق ایران و آمریکا امکانپذیر است/ 3 سناریوی محتمل در چشم انداز مذاکرات دو کشور

ایران به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل نامه نوشت | به هرگونه حمله از سوی آمریکا قاطعانه پاسخ می دهیم

تحلیل مشاور رهبر انقلاب درباره تهدیدات آمریکا و احتمال حرکت ایران به سمت سلاح هسته‌ای

حمله هوایی آمریکا به پایتخت یمن

دونالد ترامپ‌ شرط گذاشت

لاریجانی در خصوص نامه ترامپ، اظهارات مهمی مطرح کرد

پایگاه دیگو گارسیا کجاست ؟

تهدیدهای ادامه‌دار آمریکا علیه ایران: مذاکره نکنید، دیگر گزینه‌ها «بسیار بد» است

تحلیل مشاور رهبر انقلاب درباره تهدیدات اخیر و احتمال حرکت ایران به سمت سلاح هسته ای

پاسخ کوبنده ایران به تهدیدات ترامپ: پایگاه آمریکا و انگلیس در چاگوس زیر ضربه خواهد بود

2 نفر بر اثر تیراندازی در دمشق کشته شدند

فوری/ ترامپ برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کرد

ترامپ اظهارات خود علیه حوثی‌ها را تکرار کرد

تهدید بمباران ایران، مردم را به سوی تولید بمب اتم سوق می‌دهد

ترامپ برای توقف حمله به یمن شرط گذاشت

شما به چه چیز فوبیا دارید؟

مقام آمریکایی: اگر ایران حاضر به مذاکره نباشد وادار به استفاده از دیگر گزینه‌ها خواهیم شد

لاریجانی: اشتباه دشمنان در مسئله هسته‌ای، ایران را مجبور می‌کند سلاح اتمی بسازد/نیروهای نظامی احتمال کم را هم محاسبه می‌کنند و آماده هستند

تهدید جدید ترامپ علیه ایران و یمن/ آنچه تاکنون انجام داده‌ایم، تنها آغاز ماجرا بوده است

گزینه پرسپولیس به سیاتل پیوست! (عکس)

چرا رهبر انقلاب درگیری نظامی با آمریکا را محتمل نمی‌دانند؟

خشم دموکرات‌ها از تصمیم ترامپ برای ریاست جمهوری‌ در دوره سوم

جنون دقیقه 13+90 و همان گرجستانی نجات دهنده؛ گولسیانی پرسپولیس را موقتاً نجات داد!

لاریجانی: ایران بمباران شود به سمت بمب اتم می‌رویم / در سوریه بر منافع ملی خود کار کردیم

در صورت حمله آمریکا و اسراییل، ایران مجبور به تولید بمب اتم خواهد شد | علی لاریجانی: رهبر انقلاب برجام را توافق خوبی ندانستند

مشاور رهبری در تلویزیون محتوای اصلی نامه ترامپ را لو داد +فیلم

گرینلند جدیدترین عضو محور مقاومت شد!

لاریجانی: ایران بین قدرت‌های بزرگ یک جایگاه ممتاز پیدا کرده است

ترامپ حاضر به صحبت درباره توافق با ایران است

اگر آمریکا اشتباهی کند، ایران را به سمت سلاح هسته‌ای می‌برد/تکنولوژی هسته‌ای ایران با بمباران از بین نمیرود

اظهارات لاریجانی درباره جزییات نامه ترامپ